Algemeen

Een overzicht van de gemeentelijke mededelingen

Kanaalfeesten 2023: een feest voor jong en oud

Met de Kanaalfeesten wordt de zomer officieel afgetrapt. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni kan je in het centrum van Willebroek genieten van een bruisend festival met muziek, theater, animatie en nog veel meer. Zoals steeds is het Louis De Naeyerplein het kloppend hart van het evenement, waar meer dan 10.000 unieke festivalbezoekers kunnen kijken en luisteren naar bekende artiesten. In het Brouwershof kan je relaxen in heerlijk ontspannen sfeertje. Kinderen kunnen zich dan weer uitleven op de kermis en in het speeldorp. De Kanaalfeesten 2023 zijn er voor iedereen, en dat helemaal gratis!

Muziek op het Louis De Naeyerplein

Het hoofdpodium op het Louis De Naeyerplein heeft een gevarieerde en aantrekkelijke line-up. Op vrijdag kan je genieten van de muzikale talenten van de GO! Academie. Daarna is het tijd voor een feestje met Les Truttes, de coverband die elk nummer naar een hoger niveau tilt. Kate Ryan brengt haar grootste hits en laat je meezingen en swingen. Als afsluiter komt Masai, de dj met een live percussieband, die iedereen zal doen dansen.

Op zaterdag begint de dag met een familievoorstelling van Kapitein Winokio, die jong en oud doet lachen en zingen. Daarna is het aan Gaïsha, die een mix van culturen op het podium verzamelt. Radio Guga brengt een ode aan de Belgische muziek met hilarische imitaties van bekende artiesten. MAKSIM, die we ook kennen als Vince uit de populaire serie #likeme en als Leeuw in The Masked Singer, laat je kennismaken met de liedjes uit z’n nieuwe album. Als klap op de vuurpijl komt Bart Peeters, de sympathieke zanger die al jaren het publiek weet te charmeren met zijn onuitputtelijke energie en ontelbare meezingers.

Schepen van evenementen Thierry Serrien is trots op deze affiche: “We hebben ons best gedaan om voor elk wat wils te bieden op ons hoofdpodium. We hebben zowel lokale talenten als nationale sterren kunnen strikken, die er samen voor zorgen dat we een mix van pop, rock, dance en kleinkunst in het programma kunnen aanbieden.”

Sfeer in het Brouwershof

Naast het hoofdpodium, kan je op vrijdag en zaterdag opnieuw terecht in het Brouwershof aan de Schoolweg. Hier kan je genieten van de gezellige festivalsfeer in een aangenaam decor. Je kan er luisteren naar livemuziek, kijken naar straattheater en circusacts, of gewoon iets drinken en eten bij een van de vele kraampjes. Het Brouwershof is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de Kanaalfeesten.

Braderie en foodstreet

Op vrijdagavond en vanaf zaterdagnamiddag is de traditionele braderie weer van de partij. Snuister in de August Van Landeghemstraat langs de gezellige kraampjes en geniet er van lekkere hapjes en drankjes. Op het hele parcours word je getrakteerd op acts die een glimlach op je gezicht zullen toveren.

Net zoals vorig jaar vind je in de Stationsstraat de foodstreet. Hier kan je proeven van allerlei lekkernijen uit verschillende landen en culturen. Een smakelijke ontdekkingstocht die je niet mag missen.

Speeldorp voor de kids

Ook de jongste festivalbezoekers worden niet vergeten in Willebroek. Er is natuurlijk de traditionele kermis, maar op zaterdag zetten ook onze ZOWI-monitoren opnieuw hun beste beentje voor. Zij zorgen voor een heus speelfestijn en geven al een voorproefje van wat onze kleinsten te wachten staat tijdens de ZOWI-zomer. In het Brouwershof kunnen de kinderen zich uitleven met springkastelen, spelletjes, knutselactiviteiten en nog veel meer.

Praktische info

De Kanaalfeesten 2023 vinden plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni in het centrum van Willebroek. De toegang tot het festivalterrein is gratis. Het programma begint op vrijdag om 18.00 uur en op zaterdag om 14.00 uur.

De organisatie vraagt om indien mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Een centrale fietsenparking vind je aan de Schoolweg. Voor auto’s is er een ruime en gratis parking aan het Huis van de Vrije Tijd (Stadionlaan). Op vrijdag en zaterdag is er een gratis shuttledienst actief tussen de centra van de Willebroekse deelgemeenten en het festivalterrein.

Alle informatie vind je op www.kanaalfeestenwillebroek.be.

De Kanaalfeesten 2023 zijn een organisatie van het gemeentebestuur van Willebroek, in samenwerking met tal van lokale verenigingen en sponsors.

Een hele zomer feest in Willebroek: muziek, film en sport in elke deelgemeente

Deze zomer is iedereen opnieuw welkom om te genieten van een zomer vol beweging, film en muziek in de verschillende deelgemeenten. Een hele zomer lang kan je deelnemen aan gratis initiaties, ontspannen met familiefilms en genieten van bekende artiesten en nieuwe talenten.

Tisselt: yoga, een ruimtereis en wereldmuziek (4, 5 en 6 juli)

In Tisselt kan je je aan de Spinstraat op dinsdag 4 juli uitleven met een initiatie HITT en Yogirya. De dag erna kan je genieten van de animatiefilm Lightyear, het verhaal van de echte Buzz Lightyear uit Toy Story. Op donderdag staat muziek centraal met de mooie stem van Eva De Roovere en de opzwepende muziek van Rumbaristas, een band die Latijns-Amerikaanse ritmes vermengt met Balkaninvloeden.

Willebroek: freerunning, emoties en luide meezingers (11, 12 en 13 juli)

In Willebroek kan je op 11 juli op het August Van Landeghemplein op een laagdrempelige manier kennismaken met Freerunning, een spectaculaire sport waarbij je obstakels overwint met sprongen en trucjes. Bij de film op woensdag is het lachen en huilen geblazen met Inside Out, de Pixar-film over de emoties in het hoofd van een tienermeisje. Op donderdag kan je ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag meezingen met de ‘luide liedjes’ met Loes Van den Heuvel en de Hommageband. Het voorprogramma wordt verzorgd door Yentl.

Klein-Willebroek: poëzie, dans en zoete pop (7 juli en 15, 16 en 17 augustus)

In Klein-Willebroek beleef je op vrijdag 7 juli in de Ryac jachthaven STROOM, een poëtische voorstelling met Maud Vanhauwaert en Ewout Lehoucq.

Op de parking aan de Oostvaartdijk kan je op dinsdag 15 augustus proeven van (country)linedance of beatdance. Wegdromen doe je woensdag bij de magische film Coco, over een jongen die in het land van de doden belandt. Op donderdag 17 augustus kan je swingen met Urban Vibe en genieten van de zoete pop van The Starlings, het duo met Tom Dice en Kato Callebaut.

Heindonk: waterpret, zeemonsters en rock (22, 23 en 24 augustus)

In Heindonk kan je je op dinsdag 22 augustus op het water wagen om te kajakken of aan SUP-yoga te doen. Op woensdag kan je kijken naar Luca, de nieuwste Disney-film over een zeemonster dat een mens wordt. Op donderdag 24 augustus staat de muzikale duizendpoot en Tiktok-sensatie Berre op het podium. Afsluiten doen we met de fantastische Isolde Lasoen.

Blaasveld maakt zich op voor Bel-Air Woods (5 t/m 10 september)

Van 5 tot en met 10 september kan je in het park van Kasteel Bel-Air opnieuw terecht voor Bel-Air Woods, een sfeervol en gratis festival boordevol muziek, dans, theater, sport en animatie voor jong en oud.

Bel-Air Woods start dinsdag erg sportief met een initiatie powerdance of full body workout. Op donderdag kan je in het feeërieke parkdecor genieten van de film Beauty and the Beast.

Op vrijdagavond brengen bezoekers best hun dansbenen mee. Artiesten van dienst zijn Celine, Leblanc, Aili en Jonas Van Opstal.

Zaterdagnamiddag staat in het teken van onze Willebroekse verenigingen. Ze laten je tijdens de Vrijetijdsmarkt kennismaken met hun aanbod, begeleiden workshops en zorgen voor heel wat leuke animatie. ‘s Avonds kan je feesten met livemuziek van Bat Eyes, Mayorga en SONS. Net zoals vorig jaar sluit Discobaar A Moeder de avond af met een knaller.

Zondag is fanfare- en familiedag. Verschillende fanfares zetten op het podium hun beste beentje voor en kinderen kunnen zich uitleven op de springkastelen, bij de knutselworkshops of aan de grimeerstand. De slotact van Bel-Air Woods is voor Pie P. Klein, een band die z’n muziek zelf omschrijft als kleinpunk.

Gratis

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, maar voor de sportactiviteiten moet je je vooraf inschrijven.

21 tot 26 mei: Week in 't Park

Naar goede gewoonte kan je op Dag van het Park genieten van een heerlijke dag in de natuur. Dit jaar maken we daar een heuse Week in 't Park van! Elke dag zullen we je in een Willebroeks park trakteren op leuke activiteiten voor jong en oud!

Een heerlijke picknick in park Bel-Air, op speurtocht in het Broek of een tropical zomerbar in het Brouwershof ... Het kan allemaal! Opgelet, voor sommige activiteiten moet je je op voorhand inschrijven.


Smurf nu jouw pleister en steun het Rode Kruis

Rode Kruis Vlaanderen organiseert elk jaar een 14-daagse om de lokale afdelingen te ondersteunen. In 2023 loopt de actieperiode van donderdag 20 april 2023 tot en met donderdag 4 mei 2023. Met jouw bijdrage steun je rechtstreeks de lokale Rode Kruisafdeling. Benieuwd wat zij zoal doen? Dat zie je hier.

Dit jaar heeft de traditionele sticker plaatsgemaakt voor een pleister die je kunt afknippen op de gewenste grootte en die je daadwerkelijk kunt gebruiken bij een wondje.

Verkoop op kruispunten en in winkels

Deze pleisters zullen tijdens de 14-daagse verkocht worden op kruispunten in onze gemeente door vrijwilligers van de afdeling Willebroek van het Rode Kruis Vlaanderen. De prijs is €10,00 per pleister. Bij verkoop op straat kan enkel contant betaald worden.

Je vindt de vrijwilligers ook in de Willebroekse winkels. Daar kan je ook elektronisch betalen.

Steun het Rode Kruis online

Als je het Rode Kruis wilt steunen, maar niet bij de vrijwilligers op de kruispunten kan kopen, is het ook mogelijk om online een pleister te kopen via www.koopdepleister.be/willebroek (ook enkel tijdens de 14-daagse). Er worden verzendkosten in rekening gebracht, maar bij aankoop van 2 pleisters of meer zijn de verzendkosten gratis.

Bedankt voor jouw steun!

50 jaar lokale dienstencentra: bezoek de mobiele koffiebar op 4 mei

Joris Hessels, bekend van Radio Gaga, komt naar Willebroek. Op 4 mei staat hij met een mobiele koffiebar op het August Van Landeghemplein, om je te laten kennismaken met de lokale dienstencentra in Willebroek. Want dit jaar vieren we 50 jaar lokale dienstencentra, dat verdient een feestje!

Ken jij de Willebroekse lokale dienstencentra al? Het zijn plekken waar jong en oud steeds welkom is. Voor een toffe activiteit, om hulp te krijgen of gewoon voor de gezelligheid. Elk lokaal dienstencentrum is verschillend, maar ze hebben één zaak gemeen: ze zijn voor iedereen een warme thuis.

Koffietje?

Lokaal Dienstencentrum De Wilg, Plazarama en SAAMO slaan hiervoor de handen in elkaar en nodigen jou graag uit voor een gratis koffietje met pannenkoek. Een mobiele koffiebar palmt op 4 mei van 9.30 tot 13.00 uur het August Van Landeghemplein in. Joris Hessels, die je kent van Radio Gaga, zal er ook zijn om met iedereen een babbel te doen.

We tonen die dag ook de resultaten van een bevraging rond het thema ‘ontmoeten’ uit jouw buurt. Tot dan!

Praktisch

Wanneer? Donderdag 4 mei, van 9.30 tot 13.00 uur

Waar? August Van Landeghemplein, Willebroek

Prijs? Gratis!

Doe mee met de bebloemingswedstrijd

Hou jij van een tuin vol bloemen en groen? Wil je wel eens uitpakken met jouw geveltuintje of fleurige vensterbank? Doe dan zeker mee met onze bloemenwedstrijd en val in de prijzen!

Ga aan de slag door jouw voortuin of -gevel op te fleuren met kleurrijke bloemen en planten. Ook zonder voortuin kan je creatief aan de slag: denk maar aan leuke gevelbebloeming of kleurrijke bloemen op de vensterbank! Of doe een aanvraag voor een tegeltuintje via onze website!

Ook zonder groene vingers of met weinig tijd kan je bijdragen tot een mooi en fleurig Willebroek. Een bloeiende struik of een ‘levende’ krans aan de deur kunnen al een wereld van verschil maken.

Wie weet inspireer je ook anderen om mee te doen! Een hele straat die de bloemetjes buiten zet, hoe leuk is dat?

Jury

Tijdens de zomermaanden komt een jury langs om je bebloeming te beoordelen. Elke deelnemer wordt beloond met een tof geschenk. De jury selecteert drie winnaars, die een extra prijs in de wacht slepen. Deze prijsuitreiking vindt plaats in het najaar.

Doe mee

Wil jij meehelpen om Willebroek op te fleuren? Schrijf je in voor 31 mei 2023! Dat kan hieronder, of door te bellen of mailen naar onze dienst Omgeving.

De cultuur van 30 per uur ontplooit in Willebroekse dorpscentra

In de maand april zullen in de dorpscentra van Willebroek en deelgemeenten Blaasveld, Heindonk en Tisselt enkele ingrepen plaatsvinden die moeten helpen om ‘de cultuur van 30 per uur’ te realiseren.

De gemeente Willebroek onderschreef in 2022 ‘De coalitie van 30’ en nam daarmee het engagement op meer zones-30 te realiseren.

Verkeersveiligheid voorop

Uit alle cijfers blijkt dat je de risico’s op ongevallen flink vermindert wanneer het gemotoriseerd verkeer minder snel rijdt. Voor actieve weggebruikers, dus de voetgangers en de fietsers, wordt het dan veel veiliger.

Inzetten op leefbare dorpscentra

Zeker in de dorpscentra is het ook zaak het leven aangenamer te maken door meer rust te brengen. De maatregel heeft ook als bedoeling sluipverkeer door bijvoorbeeld het dorpscentrum van Heindonk of Tisselt te ontmoedigen.

Duw in de rug van Willebroek Fietsvriendelijk

Het is ook de bedoeling fietsers een duw in de rug te geven: In een zone 30 voelen fietsers zich al een flink pak meer op hun gemak en dat is nodig, want we willen meer mensen op de fiets, zeker voor afstanden binnen de eigen gemeente.

Van bewustwording tot handhaving

Het is de bedoeling dat bestuurders van auto’s, bromfietsen en vrachtwagens zich voldoende bewust worden van de cultuur van 30 per uur die in de bebouwde kom ontrolt. Onze verkeersdienst plaatst borden en brengt markeringen op de weg aan die duidelijk zullen maken dat je de zone 30 inrijdt. Na een periode zal worden geëvalueerd waar extra maatregelen moeten worden genomen en of handhaving moet worden opgevoerd.

Het is de bedoeling nadien te bekijken welke straten in de gemeente nog in aanmerking komen om er de ‘cultuur van 30 per uur’ te ontrollen, vanuit het oogpunt van meer verkeersveiligheid, leefbaarheid en fietsvriendelijkheid.

Opening Toeristisch Seizoen op zaterdag 29 april 2023

Willebroek opent het toeristisch seizoen van 2023 officieel op zaterdag 29 april van 14.00 tot 18.00 uur in Blaasveld Broek (Bezoekerscentrum ‘t Scheyvaertshof).

Wat is er te doen?

In het prachtige broekgebied in Blaasveld zijn er activiteiten voor jong en oud. Ontdek de wandel- en fietsroutes die hier langs passeren en trek erop uit!

Aan de hand van een wandelzoektocht voor jong én oud trek je de natuur in. Deze spannende Beversafari werd uitgestippeld door de natuurgidsen. Wie de speurtocht tot een goed einde brengt, staat er een leuke goodiebag klaar (zolang de voorraad strekt)!

We ontmoeten elkaar om 14.00 uur aan ’t Scheyvaertshof waar je meer te weten komt over toerisme in Willebroek. Je kan er inspiratie opdoen, ideeën delen, een bezoekje brengen aan het museum, spelen aan het otter- en bevereiland en lokale specialiteiten proeven. Lekkere -én lokale- drankjes en hapjes zijn verkrijgbaar bij Het Anker, Stokerij De Molenberg, Olle Bolle en Oxfam.

Vanuit dit centraal punt nodigen we je uit om Willebroek zelf verder te ontdekken, te voet of met de fiets

Schrijf jouw buurt in voor de Dag van de Buren op 26 mei

Woon jij in een hechte buurt? Of wil je jouw buren ontmoeten en wat beter leren kennen? De ‘Dag van de Buren’ is voor iedere straat of wijk een perfect moment om samen te komen!

De Dag van de Buren zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 26 mei 2023.

Op de 'Dag van de Buren' neem je als buurtbewoner zelf het initiatief om een gezellige namiddag/avond met je buren door te brengen in jouw straat, buurt, appartementsgebouw ... Het is een unieke en prettige gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. De gemeente zorgt voor affiches en uitnodigingen om je buren uit te nodigen. Bovendien krijg je een waardebon van 50 euro die je in de Wereldwinkel kan uitgeven aan wat lekkers.

Wil jij iets organiseren in jouw straat? Vul dan onderstaand formulier in.

De gemeente bezorgt jou affiches en uitnodigingen zodat je er een extra groot feest van kan maken!

Je kan inschrijven tot 7 mei 2023.

Willebroek gaat strijd aan in het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

De gemeente Willebroek gaat mee de strijd aan om de volgende zeven maanden zoveel mogelijk tegels te wippen. Het doel is om massaal tegels te vervangen door bloemen, planten en/of geveltuinen. Zo kunnen we onze grijze voortuintjes meer en meer omtoveren in een groen paradijs! Wip jij mee?

De voordelen van ontharden en groen kennen we intussen allemaal. Het is een pak aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten en zorgt dus meer biodiversiteit. Het is koeler in de zomer en water kan beter doordringen in de grond. Op langere termijn zorgt het voor gezondere lucht. Bovendien is het goed voor je humeur én het uitzicht van je gevel en het straatbeeld. Redenen genoeg, toch?

Doe mee

Met het Vlaams Kampioenschap tegelwippen worden alle Vlaamse steden en gemeentes uitgedaagd om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen tussen 21 maart en 31 oktober 2023. Elke tegel telt dus. En daarom roepen we op om in je voor-, achter-, zij- of geveltuin alleen de hoogst noodzakelijke verhardingen te behouden. Kan je je oprit niet meer waterdoorlatend maken met minder verharding? Kan daar geen boompje bij, geen kleurrijke bloembollen of mooie klimroos?

Kan al met één tegel

Woon je in een straat zonder voortuin, dan kan je zeker wel minstens één tegel wippen om een mooie geveltuin te creëren met een rozenstruik, lavendelstruik of een andere bijenvriendelijke plant. En het makkelijkste van al is, onze groendienst komt jouw geveltuin zelf klaarmaken, gratis en voor niks. Uiteraard zijn er enkele planten die het beter doen dan anderen als geveltuinplant. Ook daarin kunnen wij advies geven.

Registreer jouw gewipte tegels

Wil jij op het voetpad aan jouw woning een geveltuin? Dan moet je dit aanvragen via www.willebroek.be/tegeltuin. Daar vind je ook tips met geschikte planten en het reglement. Zo kunnen onze medewerkers jouw aanvraag eenvoudig behandelen. Elke andere ontharding op privéterrein hoef je niet aan te vragen, maar je kan jouw gewipte m² voor een tegeltuin of een andere verharding die je wegneemt, steeds indienen op www.vk-tegelwippen.be. Zo help je Willebroek mee naar de eerste plek!

Werken Mechelsesteenweg bijna afgerond

Goed nieuws voor fietsers en automobilisten in de buurt van de Mechelsesteenweg: de werken lopen stilaan op hun einde. Sinds december waren er voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen aan de gang. Aansluitend werd een nieuw fiets- en voetpad aangelegd. Deze werkzaamheden kaderen in het project van de heraanleg van het centrum van Blaasveld.

Vanaf woensdag 29 maart zal het fietspad opnieuw in beide richtingen gebruikt kunnen worden.

Op vrijdag 31 maart zal 's avonds ook de rijbaan zelf terug opengesteld worden in beide richtingen. Voorlopig zal dit nog enkele dagen met beurtelings verkeer moeten gebeuren, ter hoogte van het standbeeld tussen Emmanuel Rollierstraat en Thomas Vinçottestraat.

Deze werken hebben voor heel wat hinder gezorgd voor fietsers en automobilisten, maar nu is het einde dus in zicht. Het resultaat mag er zijn: een veiligere en beter toegankelijke Mechelsesteenweg voor iedereen.

We willen alle weggebruikers bedanken voor hun begrip en geduld tijdens deze werken.

Toon jouw creaties op de Kanaalfeesten

Mis deze kans niet om jouw creaties te tonen op het grootste festival van Willebroek!

Beleef op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2023 het grootste festival van Willebroek: de Kanaalfeesten! Met meer dan 10.000 unieke festivalbezoekers, topmuziekacts, kermis en gezellige braderie met foodstreet op verschillende locaties in het centrum, is de sfeer gegarandeerd.

Voor de braderie zijn we op zoek naar enthousiaste standhouders die de zomer- en festivalvibe uitdragen. Ben jij die creatieve handelaar, vereniging of organisatie die de mooiste hennatatoeages zet, leuke festivalkapsels of make-up creëert, zelfgemaakte handtasjes of dromenvangers ontwerpt en verkoopt? Meld je dan nu aan!

Neem voor meer informatie of inschrijving contact op met de dienst lokale economie via lokale.economie@willebroek.be of 03 866 90 30. Inschrijven kan tot 8 mei 2023.

Mis deze kans niet om jouw creaties te tonen op het grootste festival van Willebroek!

Ontdek onze nieuwe beweegroutes

10.000 stappen in de goede richting, da’s Willebroek!

De gemeente Willebroek is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelneemt aan de 4 jaar durende campagne '10.000 stappen: elke stap telt!'. Met deze campagne willen we buurten creëren die meer beweging mogelijk maken én stimuleren.

De eerste stap is gezet!

In 2021 werden er op verschillende plaatsen in onze gemeente stappensignalisaties geplaatst. Deze tonen aan dat ook kleine afstanden tussen nuttige locaties waardevolle extra stappen opleveren. 10.000 stappen per dag is een streefdoel, maar elke stap extra is al goed voor de gezondheid.

Maar ook in 2022 en 2023 engageerden we ons verder om beweegvriendelijkere buurten uit te bouwen, daarom heeft gemeente Willebroek een nieuwe beweegroute ontwikkeld.

Onze nieuwe beweegroute helpt je meer te bewegen

Niet iedereen kan zich een duur sportabonnement veroorloven of heeft door een drukke agenda niet de tijd om zich aan te sluiten bij een sportclub, waar toch wel verwacht wordt dat je een aantal keer in de week aanwezig bent.

Een beweegroute is het perfecte alternatief. Het is vlakbij, vrijblijvend en volledig gratis. Het is een wandeling met leuke beweegopdrachten onderweg. De oefeningen zijn eenvoudig en maken gebruik van bestaande elementen in het straatbeeld, zoals een zitbank, boom, trap,… Volg de route en zoek de groene borden met de oefeningen. Deze leuke beweegroute gaat je helpen om dat 10 000 stappen-doel met gemak te halen. Een fitter lichaam en goed gemoed krijg je er gratis bij.

Waar vind je deze beweegroutes?

We hebben gekozen om deze in het centrum te plaatsen omdat het centrum het minst uitnodigt om te sporten. In de deelgemeentes hebben we veel groen en er wordt vaak gewandeld. Niet voor elke Willebroekenaar is het evident om daar te geraken.

De routes starten aan het Huis van de Vrije Tijd (Stadionlaan 2, WIllebroek) en leiden je langs de mooiste en groenste plekjes in ons centrum. 

Gezocht: uitbater horecazaak in het Huis van de Vrije Tijd (site De Schalk)

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Willebroek is op zoek naar een concessiehouder voor de horecazaak in het Huis van de Vrije Tijd, site De Schalk (Stadionlaan 2 in Willebroek).

De zaak bevindt zich op het gelijkvloers en bestaat uit een verbruikszaal, een keuken, een berging en een buitenterras.

Voor de geïnteresseerden wordt een (verplicht) plaatsbezoek georganiseerd. Inschrijven voor een plaatsbezoek doe je vooraf via Michel Glorie (michel.glorie@willebroek.be, 03 866 90 11 of 0498 90 24 62).

De uiteindelijke voorstellen moeten uiterlijk worden ingediend op 13 maart 2023, 10.00 uur.

Alle details over de concessie vind je in onderstaande documenten of via e-procurement in het Bulletin der Aanbestedingen.

Concessieovereenkomst

Concessieleidraad

Raming concessie

100% rookvrije perrons

Vanaf 1 januari 2023 worden alle perrons in de Belgische stations rookvrij, ook die in open lucht. Het wordt het sluitstuk van een lange evolutie richting 100% rookvrije treinen, stations en perrons.

Een stukje geschiedenis

Sinds 2004 geldt er een rookverbod aan boord van de treinen. In 2009 werd dat rookverbod uitgebreid naar alle stationsgebouwen en alle gesloten publiek toegankelijke plaatsen, inclusief de overdekte perrons, zoals in Brussel-Centraal. Op 6 mei 2022 heeft de Kamer een wet aangenomen om alle perrons – ook die in open lucht – rookvrij te maken. Deze wet treedt in werking op 1 januari 2023.

Tal van voordelen

De maatregel levert tal van voordelen op. Uiteraard is het goed voor de gezondheid, zowel voor die van de reizigers als die van het NMBS-personeel, die niet langer passief meeroken. Daarnaast worden ook kinderen niet langer blootgesteld aan sigarettenrook in deze openbare ruimte.

Dankzij het rookverbod vermindert ook het aantal sigarettenpeuken op de perrons en in de sporen, wat bijdraagt aan een netter station en aan het comfort van de reizigers.

No-smokingcampagne

Van 19 december 2022 tot en met 31 januari 2023 zal een voorlichtings- en bewustmakingscampagne worden georganiseerd. Het doel is om een positieve mentaliteitswijziging teweeg te brengen – vanuit hoffelijkheid – voor een betere gezondheid en minder afval.

Itsme nu ook beschikbaar voor jongeren vanaf 16 jaar

Voortaan kunnen ook jongeren vanaf 16 jaar een account aanmaken bij itsme.


Dit kan enkel via hun bank (Belfius, BNP Paribas Fortis, ING, CBC, KBC, Fintro of Hello Bank), als ze hun eID-kaart recent hebben laten uitlezen in een bankkantoor.

Voorlopig is het niet mogelijk om een itsme-account aan te maken via de elektronische identiteitskaart. De chip van een identiteitskaart bevat namelijk een handtekeningcertificaat en dat kan pas geactiveerd worden wanneer je meerderjarig wordt. Heb je voor je 18e verjaardag een eID aangevraagd, dan is dit handtekeningencertificaat niet geactiveerd. Vanaf de dag dat je 18 jaar wordt, kan je een afspraak maken bij het burgerteam om dit certificaat te activeren.

Stekr IGEMO

Stekr is een dienstverlening op poten gezet door streekintercommunale IGEMO en de gemeente Willebroek.

Het is een loket, waar je (live of op afstand) terecht kan voor vragen rond wonen en energie.

De website van Stekr is hier te vinden: https://stekr.be/

Via deze link vindt u de concrete werking van het Stekr-loket binnen de gemeente Willebroek: https://stekr.be/stekr-in-jouw-buurt/





Stekr is voor inwoners van Willebroek (en de gehele regio Rivierenland) hét aanspreekpunt voor gratis en onafhankelijk advies op maat van hun woning.

Het doel van Stekr: duurzaam en kwalitatief wonen voor iedereen (ook financieel) toegankelijk maken.


Ken jij de IVAREM app al?

Alle informatie over jouw afval en materialen zit in de IVAREM app op één centrale plaats. Via de IVAREM App blijf je op de hoogte over:

Je ophaalkalender

De openingsuren van het recyclagepark

Je DIFTAR-verbruik

Je bezoeken aan het recyclagepark

Afvalnieuws en tips

Dankzij de IVAREM App zit alle informatie over jouw afval op één centrale plaats. Daarnaast kan je met de app jouw afvalgedrag makkelijk bestuderen (indien DIFTAR). Hoe beter je inzicht in je afvalgedrag, hoe minder afval je gaat produceren en hoe minder je moet betalen.

Je kan de IVAREM-app gratis downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store.

Wat als ik geen smartphone of tablet heb?

Je kan ook de gratis webtoepassing MIJN IVAREM gebruiken indien je geen mobiel toestel hebt.

Hoe kan ik inloggen in de app?

Als je je inlogt in de app, kan je al jouw bezoeken aan het recyclagepark alsook de aangeboden hoeveelheden afval (via DIFTAR) raadplegen. Dat kan op verschillende manieren. Klik hier om de mogelijkheden te ontdekken!

ADRES
Boomsesteenweg 117
2830 Willebroek

CONTACT
Email: eureka.mail@telenet.be
Tel: +32 (0) 3886 02 75


  • GSM: +32 (0)485 40 24 85
  • Copyright Eureka 2020