HOME  |  KAPSELTRENDS  |  WEETJES

 

 
 

 

Geef je haar een kleurtje!

Hoe je je gekleurde haren langer mooi kan houden.

Je hebt het vast zelf al ondervonden, je gaat naar het salon voor een nieuwe mooie haarkleur, je voelt je als nieuw en Ö drie weken later is de kleur al helemaal vervaagd.  Jammer genoeg niet ongewoon, maar je kan je mooie glanzende haarkleur langer houden!  Heel eenvoudig zelfs met deze tips.

  • Gebruik steeds een shampoo speciaal voor gekleurde haren. Let op de ingrediŽnten : zit er Ionene-G in het product dan kan je gerust zijn.  Ionene-G helpt de kleur haar glans behouden.
  • Het is niet altijd nodig je haren elke dag te wassen. Veelvuldig wassen is trouwens vaak een oorzaak van de snellere kleurvervaging. Een wasbeurt elke twee of drie dagen zou moeten volstaan.
  • Gebruik een beschermend product met anti-oxidanten en UV filters. Want de zonnestralen zorgen er voor dat de haarkleur lichter wordt, ook bij natuurlijke haren.
  • Gebruik een product dat de kleur opfrist tussen twee kleurbehandelingen door. Deze shampoos, die kleurpigmenten bevatten, helpen de kleur levend te houden en brengen glans aan op de bovenste lagen van je haren. Gebruik deze producten vanaf de derde week na je kleuring. Je brengt het product aan en laat het voor ongeveer vijf minuten in je haren intrekken.
  • Laat je haren niet al te veel verbleken. Als je te lang wacht, wordt het moeilijker om dezelfde haarkleur opnieuw te bekomen.

Haarwetenschap en feiten

> Iemand met blond haar heeft veel meer haren dan iemand met rood of donker haar.
> Haar bestaat voornamelijk uit keratine, wat ook verantwoordelijk is voor de elasticiteit van vingernagels.
> Een enkele haar heeft een dikte van 0,02 tot 0,04 millimeter.
> Haar is zo sterk als een ijzerdraad. Het kan pas uitgetrokken worden bij een kracht van 60 kg, nadat het zichzelf voor 70% heeft uitgerekt..
> Ook op een Ďgood hair dayí verliest iedereen 40 tot 100 haren per dag.
> Een gemiddeld hoofd heeft 100000 haren, net iets minder dan 1000 per vierkante centimeter.

Haarpijn

Ken je dat, haarpijn? In feite is haarpijn spierpijn. Aan elk haartje zit een spiertje dat te lang is belast en daardoor gaat opspelen. Soms ontstaat haarpijn doordat het haar te lang in een onnatuurlijke richting is geduwd, bijvoorbeeld door een staart die hoog op het hoofd is vastgezet. Dan duurt de haarpijn meestal niet zo lang. Vaak gaat de haarpijn gepaard met spanningshoofdpijn. Als je last hebt van haarpijn in combinatie met hoofdpijn, dan komt dit vaak doordat je gespannen en nerveus bent. Hierdoor worden onbewust ook de haarspiertjes aangespannen. Wanneer je je haren dan aanraakt, lijkt het net alsof je probeert de haren tegen de vleug in te strijken. De oplossing? Geef jezelf elke dag onder de douche een hoofdhuidmassage!

 

Wij verwelkomen U graag in ons salon!

Tot ziens vanwege het kappersteam

DaniŽlla en Elke